Jonas to ban alcohol

Alkohol borde förbjudas!

" Ska man acceptera att man har förlorat sin dotter i en olycka med ett rattfyllo? Ska man acceptera när man får ta hand om sin hjärnskadade son efter ett fyllebråk? Ska man acceptera när man blir rånad på sina besparingar?

Jag anser att man inte borde acceptera detta. Det är fel! Alkohol är fel! Vi hör nästan varje dag talas om olyckor, rån, misshandel m m, där alkohol är med i bilden. Alkoholen tar död på människans normala och naturliga spärrar. Det gör att medkänslan för din omgivning och dina medmänniskor minskas drastiskt eller helt försvinner.

Det är lätt att hamna i ett beroende då kroppen hela tiden vill ha mer gift. Har du väl fastnat i ett beroende är det inte lätt att ta sig ur. Du klarar det säkert inte själv utan det krävs professionell hjälp och det är inte alltid så lätt att få. Beroendet kan även leda till kriminalitet i jakten på mer alkohol.

Alkoholen är också skadlig för kroppen. Flera viktiga organ kan ta stor skada. Detta innebär en extra belastning och kostnad för samhället.

Vad finns det egentligen för nytta med alkohol? Det finns ingen nytta. Du måste kunna koppla av och ha roligt utan att dricka alkohol. Är det ?den goda drycken? du är ute efter så finns det många alkoholfria alternativ att välja bland istället.

?När alkoholen går in i kroppen så går vettet ur?, brukar man säga ? och visst ligger det mycket i det! Människor som dricker för mycket blir ofta mer pratglada än vanligt eller så blir de mer aggressiva än vanligt. Hur som helst så har det en negativ effekt på människorna som dricker för de är inte sig själva och varför ska man då vara social om man ändå visar fel sida av sig själv?

Nej, ett land fritt från alkohol vore toppen. Ingen behöver fastna i ett beroende och ingen behöver heller fastna i kriminalitet pga. dessa starka drycker. Samhället skulle spara stora summor som kunde användas till att roa människorna på många sätt. Vi skulle också få resurser över till att satsa på miljön.

Av: Jonas Forsman, NS3, Hagagymnasiet."

Detta skrev min vän Jonas angående alkohol och dess inverkan på samhället. Läs gärna, och släng in en kommentar om ni har lust.



Kommentarer
Postat av: Johanna

Det går inte att tveka på att det är hans åsikter dedära^^,

2008-04-16 @ 16:42:47
Postat av: sara

mycket sant ! önskar att var och varannan person tyckte så !

2008-04-16 @ 21:13:08
URL: http://myconfessions.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0