B.Y.O.B - B.O.Y.BSystem of a Down - B.Y.O.B baklänges. Det finns tydligen hemliga "meddelanden" för dom som verkligen lyssnar. Listar dom som alla andra kommit upp med, och som jag själv hörde:

Lite randomlista, kan du hitta alla?

- "Bastard, we write all our songs backwards"
- "Smaaaaash that mirror."
- "Blast the elephants."
- "Hanging retards."
- "Help the martians, flea the United States."
- "Girl suck my New Orleans breasts and feed the snares."
- "Satans going to eat."
- "My girlfriend is taking you."

Det var vad jag hörde, och lite av det kommer från andra som också hört den. Dela gärna med dig vad du hörde. 

OBS! 

This is about our mind, people!

Question about me!

Hur svarar du i hemtelefonen? - "Yes, det är Jonathan."
Hur svarar du i mobiltelefonen? - "Da?"
Ringer det mycket till dig? - Haha, nej
Ringer du mycket? - Nja, sådär...
Vem ringde du senast? - Min mamma
Hur mycket pengar har du just nu? - 57 öre, för att vara uppriktig (och fattig)
Senast kramat och när? - Johanna, för ett tag sen =)
Antal timmar sömn inatt? - Runt 9 h...
Sov du ensam? - Ja, jag tror det...eller?!
Vem sov hos dig senast? - Sami, fast det var ett fasligt tag sen.
Vem vet mest om dig? - Antagligen är det jag, faktiskt, eller någon annan, jag vet inte.
Vem vet du mest om? - Ingen speciell person.
Vad ser du fram emot? - Allt just nu.
Vad vill du ha just nu? - Ett oändligt förråd med läsk och en immunitetspruta mot diabetes. 
Vem hånar du? - No one.
Vem längtar du mest efter? - Just nu, Johanna <3
Vem vill du helst slippa? - Ingen jag vet just nu.
Vem stör du dig på? - Räknas min cykel som "vem"?
Vem vill du sova bredvid inatt? - Haha, Johanna, men det är ju alltid skönt att kunna breda ut sig. x)
Vilken buss åker du oftast? - Åker aldrig buss. Cyklar på den lömskaste av alla cyklar...
Vilken årstid är det nu? - Höst, vinter existerar inte längre.
Anser du dig själv snygg? - Jag är nöjd med allt, fast Gud KUNDE ha gett mig lite bättre hår, eller åtminstone skicka ner en burk med Dax vax..
Har du varit kär? - Ja, självklart
Är du kär nu? - Ja!
Är du en bra partner? - Vet inte, ibland kan jag vara förjävlig, fast bara IBLAND!
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? - Nej, tyvärr, men gjorde.
Vad åt du senast? - Bullar <3
Är du polare med grannarna? - Jag vet inte ens ifall mina grannar lever...
Har du varit på ett party? - Disco i trean senast, men annars inte. Hatar sånt.
Har du varit utomlands? - Yes, ofcourse!
Var är dina syskon just nu? - Min lillasyster ska vara hemma nu, och min storsyster antagligen jobbar eller är hemma. 
Vilken tid gick du upp imorse? - Kommer inte ihåg, tidigt.
Vad gjorde du kl 2 inatt? - Glodde konstigt nog på en gatulykta som lyste upp mitt rum... (cheers, Vägverket!)
Vad är det första du gör på morgonen? - Sätter mig vid datan, SEN frukost.
Vad ska du göra efter det här? - Hämta något att dricka, sen game on!

Har haft en alldeles underbar dag idag med älsklingen. Underbarare människa får man leta efter...nej, det är lönlöst, det finns ju ingen! <3

Bara för att jag är överlycklig

Har inte skrivit på ett tag. Vet inte varför, börjar mitt liv bli mindre händelserik? Tvärtom.

Var och spelade tennis idag med Johanna, David, Max, Gustav, Camilla och Sara. Takterna från min förra karriär höll sig defentivt i skymundan när jag gång på gång missade, etc.
Efter det var vi (utom Gustav och Max, som antagligen ville hem till sina datorer, haha) och kollade på hockey. Hästen tog imot Botkyrka, som till min stora överraskning var svenskar. Dom fördomar man har är ju att Botkyrka är värsta krigszonen, där bara svensk-fientliga invandrare bor. Jag är inte rasist eller något sånt, men det är vad jag har hört. I alla fall fick dom stryk med 4-1. Johanna kunde inte hålla tyst, fast det gjorde inget, man lärde sig en hel del.
Hade också en liten diskussion angående världsrekord i "långsim". Jag har sett en video när en kille simmar från USA till Japan, och han hade hajar simmandes runt honom, stora i det här fallet. Vart finns det stora hajar om inte Stilla havet? Detta tyckte David var helt absurt och protesterade hej vilt. Det slutade med att Camilla och jag kittlade honom till döds, nästan.
Efter matchen gjorde jag Johanna sällskap "hem". Fick tydligen inte göra henne sällskap, fast i och för sig ville hon ju hem, så jag känner mig lite dum att jag protesterade så länge mot det. Förlåt. =)
Samtidigt hände också en helt underbar sak, fast det håller jag kvar i mig. Hemlis, haha. ^^
Ville bara säga också att du, Johanna, är helt underbar. <3

Detta var EN dag, dom andra får ni sitta och klura på själva, för jag är hungrig!

Förresten, brukar era cyklar jävlas med er? För min gör det...

image16

Russian fur hat

Vet nu en sak jag ska önska mig i julklapp! En rysk pälsmössa! Tittade runt lite på Tradera efter någon snygg huvudbonad och såg att det fanns en rysk pälsmössa med Sovjets märke över. Döläckert!

image15


Russian fur hat! Så extremt snygg! <3

Det verkar som om jag fått Ryssnoja. För det första håller jag på med ett grupparbete om kommunismen. Ringde David så att han kunde göra lite nytta idag, haha. För det andra läser jag ryska, så man blir ju lite intresserad av Ryssland just. Tyvärr har jag gillat Ryssland ganska mycket, just för pälsmössorna (som jag upptäckte för första gången i en film, och sen några dagar senare fick se en sådan på Intersport!) och språket, som jag, som jag nämnde tidigare, läser.

Men off for plugg more nu, som jag gjort typ hela dagen, tadaa!

Heureka!

Jag gillar att ha kontroll. Jag vill övervaka det jag arbetar med ständigt. Därav gjorde jag misstaget att ta på mig ansvaret att göra Davids, Alexis och mitt arbete om kommunismen, just för att inte missa något. Problemet är ju det att jag satt i nästan en timma (Johanna?) framför en massa internetsidor om kommunismen. En sida sa att kommunismen inte var en idelogi, utan var ett sätt att leva, en annan hänvisade till marxismen som i sin tur hänvisade till kommunismen...ond cirkel, där. Så nu sitter jag här och funderar på vad i helvete jag ska ta mig till. Det blir väl att sitta framför skoldatorerna i morgon igen och den här gången göra klart alltihop.
Med detta arbete toppar jag med ett omprov i svensk grammatik och ett prov i naturkunskap, som bara kommer inhålla en massa G-frågor, i alla fall vad en viss fågel sjöng för mig.
Just detta omprov också. Nu är det ju så att jag inte hittar min svenskabok, heureka! (Eller hur var det, Arkimedes?) Vill inte betala för en bok jag aldrig öppnar, känns onödigt. Hittade istället en väldigt bra och lätt förklaring om de olika temaformerna (eller vad de heter...) så nu har jag "byggt en mur runt mig själv som hindrar angrepp från elaka temaformerna och den enda jag behöver nu är något jag kan försvara mig med".

Hade också en kort, men intressant, diskussion med Jonas på träningen idag angående hans knä. Det lät ungefär såhär:
Jag: - För att bli fullt frisk måste du vila ditt knä, inte köra igång direkt.
Jonas: - Men jag vill ju inte ta uppehåll!
Jag: - Men för att kunna använda ditt knä måste du ju vila! Vi säger att du har en kaka. Du vill både äta den nu men också spara den till ett senare tillfälle, eller hur? Precis som ditt knä, måste det få vila ett tag innan den går att använda. Du vill ju ha ett friskt knä när du börjar köra för fullt. Då måste du spara på knät innan du kan köra för fullt, precis som kakan, vill du äta den senare MÅSTE du spara den!

Då sa Jonas:
- Men då blir ju kakan gammal!

.......

Oerhört DUMT, Jonas! Men kul, haha! Fast ditt knä ruttnar väl inte lika snabbt som en kaka...eller?Höstlov snart! Skridskor med Johanna, än en gång! Det kanske blir en ny hobby? I alla fall ska det bli skitkul, för jag gillar is, har jag tydligen märkt, eller så är det lite av en omväxling från friidrott (<3) då man måste springa hela tiden, på is kan man glida. Men trots allt slår inget att springa! Världens härligaste känsla. Känn dig inte utanför, Johanna, du är också extremt härlig!
Paintball också, med Gustav, Max och David. Kanske tjejerna också? Inget bestämt, men jag hoppas på det.

Well, folks, that concludes my day!  Sleep tight!


Weekend

Tänkte att jag skulle ta och sammanfatta helgen som varit:

Fredag: Började med att jag gick upp för tidigt, kanske en minut eller så, än det var tänkt. Johanna ringde för att väcka mig, men som sagt, jag hade precis vaknat. Men det var ändå inte i onödan, käre du, för jag gillar att höra din röst.
Sen bar det av till Vilbergens centrum. Haken var att jag aldrig kom dit, utan jag hittade en vilsekommen (eller det kanske är rätt ord för mig...?) Camilla som stod och väntade på just Johanna.
Själva idén med det här var att vi (jag, Johanna, Camilla, David och Sara) skulle till Stallet (det är en...vad kallar man det, "hockeyarena"?) och spela lite ishockey och bara ha kul. Det var det också, till och med fallen som jag lyckades med var roliga på ett eller annat sätt. (och de gjorde ont också, det gör väl hela saken bara roligare, eller hur?!). I alla fall hade jag en underbart trevlig förmiddag!
Hade en dålig hårdag också, för de som bryr sig.
Sen bar det av hem för att sedan bege mig till Sami, slapparens heliga plats. Chips med dipp och läsk blandat med "F.E.A.R" är en härlig kombination.
Sami hade ju fått låna spelet "F.E.A.R", ett spel om övernaturliga fenomen, en rysare, döda människor överallt och en liten 10-årig flicka som skapar en massa nackhårsresande illusioner på dataskärmen. Det roliga var att skrämma store, starke Sami så att han blev en aning paranoid, haha!
Jag: "Vänta, den lilla flickan ska göra något vid något rör...". Sami: "Det är ju rör överallt!". Hahahaha!
Slutade med att vi gav upp och gick ner till hans rum och kollade på Rosewood (i alla fall jag) som var hur bra som helst, orkar inte berätta allt om den, testa och se den.

Lördag: Var och kollade på Johanna idag när hon spelade match mot Sundret (?). 2-2 efter en massa bra chanser. Hon spelade otroligt bra, blev riktigt imponerad, fast inte lika bra som mig*host*...nävars, du var extremt duktigt, skulle själva aldrig klara av det du gör!
Förresten, ska aldrig sitta bredvid en kiosk med Sami igen, det blir inte mycket sett av matchen med en sockersugen bastubadare (also known as "finne"!) bredvid sig.
Efter det var jag kvar hos Sami en stund tills pappa ringde och sa att han skulle hem. Drog då hem för att sitta vid datan resten av kvällen, då Johanna dissade mig för tacos, speciellt osten...vad har osten som inte jag har?! Haha ^^

Söndag: Ohändelserik, förutom träning i Tapperska och att Serjs album "Elect the dead" ligger ute på Piratebay! Fick alla låtar av Chrisse, underbart bra!
Men som sagt, söndagen är och förblir ohändelserik. Johannas internet och telefon funkar ju inte, så såg ingen stor anledning att sitta vid internet idag, förutom nu då.

But, folks, I'm off to bed now, tadaa!

Sartarabad


When there is no solution and no way out,
People who have nothing to lose find a solution, This is how it came about, started our great battle of Sartarbad.Mäktigt, System. <3

Meltdowns and blackouts

Hey, världen! Hade världens sämsta dag i dag! Varför? Tja, kan ju säga så här att blackouts på ett matteprov inte är det bästa sättet att bli glad på. Alla förbannade tal var ju såååååå förbannat enkla att dom såååååå förbannat svåra! GAAAH! Och innan dess hade jag pluggat som en bäver för att förbereda mig inför detta prov, som slutar i en värre katastrof än Tjernobyl!
Fick dock VG på romanprovet, men det var INNAN hela dagen förstördes av en bit papper.

Fast i morgon är det en superdag, om inga fler härdsmältor inträffar. Sovmorgon till halv nio (inte länge men för oss som alltid börjar kl 8 är det en härlig omväxling) för att sedan ha naturkunskap i en timma. Engelska efter det för att sen sluta 10.45. Problemet är att jag inte har något att göra under tiden till träningen, som börjar 17.15...

Skrev igår att jag skulle lägga in låttexter här, men nu när jag tänker närmare på det så är det inte nödvändigt. Den ena är på finska. Tyvärr, Sami, du får vänta på att den ploppar upp i min blogg.


The hall of Ice

Tänker skriva TVÅ blogginlägg nu, dels för att det är två låttexter som jag vill lägga in (en på allmän begäran och en på eget initiativ). Men kan ju alltid dra vad som har hänt den senaste tiden.

Vi har äntligen gått in i Ishallen och börjar springa där. Den där iskalla svettluften som existerar där är lika välkomnade som den alltid varit (tack vare de hockeyspelare som brukar befinna sig där, mestadels på isen, men som kan också kuckelura uppe i gymmet eller överraskande nog på banorna med!)
I alla fall, körde kondition blandat med styrka (springa 60 m, 10 "jack and jones" (jag kommer inte ihåg vad den övningen heter, något med "jack" i alla fall...) och sen springa 100 m för att komma fram till en 5-kilostyngd (det kanske låter lite men om du gör övning vi gjorde kanske du ändrar åsikt...?). Sen var det dags för...ja, något, upp med benen i luften, bara, rätt enkelt. Sedan samma sak direkt efter. Det var EN serie, vi körde tre, eller jag körde bara 2 ½ för jag mådde en aning illa. Ingen ursäkt, men jag kände att jag inte ville spy vid det tillfället så jag därav avhoppet.
Trappa, inga problem...bara ett fåtal...SEN mina damer och herrar gick vi loss på hantlarna. Dom små kräken är både tunga, fula och jobbiga. Okej, ordet "fula" är inte direkt en perfekt beskrivning av en hantel, den är ju av järn...men den massiva träningsvärken kommer ju att dyka upp, tro mig.
Ja, sen har vi ju styrka i morgon igen! Hade det i söndags också med Per, och hans träningar ska man inte leka med! (Om ni vill testa något jobbigt kan ni alltid göra grodhopp...baklänges.)

Linköping nästa torsdag. Krister har lovat att hjälpa en grupp att träna där och i utbyte får ett antal personer från Tjalve träna gratis i deras nya hall! Favoriseringen gäller flickor och pojkar födda år 91/92. Ska bli kul att se hur snabba banorna är därborta.

På fredag har vi studiedag. Då ska jag, Johanna, David, Sara och Camilla bort till Stallet och åka skridskor och eventuellt spela lite hockey, haha. Ska visa mina "erfarenheter" på isen. Senast jag var på en is ramlade jag minst hundra gånger och använda sargen som broms (aj..). Försökte även använda en bandyklubba och skjuta en orange bandyboll på ett litet mål.
Ifall bollen och jag hade tävlat om vem som åkte längst hade nog jag vunnit.

Det jag skrev i början skiter jag i, lägger in dom i morgon.

Idrottspsykologi med en norsk till hjälp

Gööh! På tisdag är det dags. Då flyttar vi in i Ishallen och springer där och inte i mörka Vrinnevi (anledningen till "Gööh!" beror på inläggets tidpunkt, en aning sent...).
Johanna har match i morgon och därför tänker jag avlägga en liten bön för henne och hennes lag, eftersom utgången tydligen är bestämd. Alltså, hon TROR dom kommer att förlora, men det ska jag nog ändra på.
Jag läste förresten en rolig sak i en bok jag fick av min pappa för ett tag sen, "Idrottspsykologi" har jag för mig den heter och den är skriven av en känd norrman...(?) I varje fall:

Ett fotbollslag hade kommit vidare i en stor turnering och skulle möta ett av topplagen som inte hade förlorat någon match i gruppspelet. Den norska "psykologen" bad alla spelare rita av sig själva på planen med bollen och motståndarlaget framför själva spelaren. Resulatet blev att spelarna ritade sig själva som små miniatyrer och motståndarna som jättar, mycket längre och muskulösare än dom.
Deras inställning var att eftersom det var det "mindre bättre" lag så betydde det att dom också var mindre längdmässigt och deras fysiska styrka var rätt ut sagt värdelös jämfört med motståndarlaget.
"Psykologen" hade en genomgång med spelarna och övertygade dom att de var precis lika bra som deras motståndare, de hade bara fått för sig att eftersom det andra laget inte hade förlorat någon match var de praktiskt taget oslagbara.
Trots att det blev förlust med ett enda mål var det en moralisk seger för dom. De bjöd upp till kamp och alla tankar om att motståndarna var oslagbara verkade inte finnas.

Därför, Johanna, tycker jag att du går ut på isen och kämpar till du får mjölksyra ändå ut i fingerspetsarna, för när väl matchen är över (oavsett resultat) vet du att du gjorde vad DU kunde för att vinna den här matchen.
Samtidigt kan du ju alltid le, för det är en slags "taggning", få tillbaka kämparglöden trots att du är trött.

I alla fall, VINN! Make me proud!

The dwarf and the foodchain, connection...?

Gustav verkar inte kunna släppa det där om dvärgarna. Inte jag heller. Dagens NO-lektion var väldigt lärorik och rolig. Kunde inte se vad det stod på tavlan så jag kollade med Gustav som var snäll nog att säga högt vad det stod.
Det roliga var att allt han sa involverade "antikens" dvärgar, ni vet dom jag skrev om för ett tag sen. Den här gången var de högt upp i näringspyramiden och tydligen också grunden till fotosyntesen!

Hade svenska diagnos/prov (?) idag. Vet inte vilket det var för alla sa olika. Hursomhelst gick det bra. Kom på allt efter hand och svarade på det mesta. Fast detta var ej dagens höjdpunkt, för det var den tidiga avslutningen på dagen. Johan är sjuk (svenskaläraren) så därför fick vi gå runt lunchtid. Härligt, härligt!

Men självklart ska ju dagen halvförstöras av ett ihärdigt duggregn som inte ville ge med sig. Hade ju självklart träning idag också, fast jag ska inte klaga. Träning är ju det bästa som finns! Trotsade allt regn för att gå ut och springa med Krister, Sebbe och Sara. Körde lite styrka i en halvtimme innan jag begav mig hemmåt. Glömde den fördömda lyslampan så det var en aning mörkt på vägen hem, men inga problem med det. Mörker är en av mina passioner. Speciellt när hela södra promenaden är tom på cyklister och gångare. Ingen trängsel alls, och det var en aning kul att se bilarna tuta och trängas med varandra.
I alla fall, när jag kom hem höll min underbara moder på med min favoriträtt (kyckling, ris och currysås). Hon hade också bakat en sisådär misslyckad kaka, men det gör inget, den var ändå god.

Ska göra min ryskaläxa lite senare, för en gång skull. David och jag har en tendens att "glömma" det, men inte den här gången! (Vet inte vad David har planerat!).

Ska på gymnasiemässan på lördag med Lena, om hon kan. Ska stå med vår nya overall (antagligen bara jackan) och se glada ut och le inför de förväntansfulla eleverna från grundskolan. Ska bli kul.

In the big city with Johanna

Var på stan igår med Johanna. En väldigt trevlig tur, som till exempel tog oss till Telenorbutiken, som hade en varmluftventilation vid ingången. Reaktionen blev totalsvettning pga av läderjacka, som jag kom på var avtagbar efter ett bra tag. Sen bar det av till "Mobilakuten", något ställe jag inte hade en ANING om att det ens existerade. Sen tillbaka till Telenor.
En stund senare drog vi till Stadium. Johanna visade mig hur hockeyutrustning såg ut. Mer än vad "jag" är van vid i alla fall, haha. Flytvästar, långklänningar och halsskydd för skrevet. Tänk vad man kan komma på, haha! Testade förresten en hockeyhjälm, hon sa inget utan bara skrattade, och jag tog direkt av mig den och la tillbaka den. Inget för mig, alltså! Tänk då hur jag skulle se ut med ALL utrustning! Vill inte veta, haha.
Sen bar det av till Johannas jobb, ICA Nära Strömmen. Köpte läsk (<3) och en godisbit för att sen ta farväl av Johanna och cykla hem.

Kom hem och började spela Age of Empires 2! Räcker det inte med att spela det i skolan?! I am getting SICK or something...
Detaljer behövs inte. David, Max och Gustav vet redan att jag är sämst, även MED fusk.

Nu sitter jag här och äter. Gott, ska snart se på tv! Naaaajs...

Grekisk dans blandat med finsk hårdrock

Hade en väldigt rolig helg. Igår var jag hos min kusiner som fyllde år. Maten var utsökt och vi dansade grekisk dans (den grekiska nationaldansen var en aning komplicerad men kul!). Sen satte jag, Anna och Maja (mina kusiner) och kollade på "Sagan om de bannlysta" (finns på youtube för den som vill se. Tvivlar på att ingen i Sverige har sett den). Sov till halv elva, sist upp av alla! Käkade lite frukost sen drog pappa och jag hem. Som sagt, en väldigt trevlig helg!

Till min stora förvåning ser jag att jag aldrig publicerade ett inlägg som jag skrev igår. Måste ha klickat bort det av någon underlig anledning.
I alla fall, det stod lite om vad jag och pappa gjorde innan vi åkte på festen.
Jag klippte mig (!), sen gick pappa och jag till Team Sportia, köpte en träningstöja och nya sprinterglasögon! 195 kr för ett par som egentligen skulle ha kostat runt 500 kr, men tack vare lite strul med prislappen (som inte existerade) och överordnader på lunch fick vi köpa dom för just 195 kr! (Gult glas, svarta bågar). Perfekt för inomhussäsongen, haha.

Hittade en låt på datan här som jag tycker är väldigt bra.
"Apulanta - Pahempi Toistaan". Lägger inte upp texten för den är på finska, vore väldigt meningslöst, bara Sami som kan läsa det då!

image14Apulanta

Give the wierd people a home, where we can run all day long

Inte så mycket att skriva om. Har inte hänt något extremt intressant idag, tyvärr. Lärt mig en aning mer ryska, tränat med tre fartglada personer. Satt i språkets hus i ungefär en timme innan matten, jag var så väldans flumm att jag inte visste när vi gick in eller vart vi gick in! Jag känner mig fortfarande en aning sinnesförvirrad.

Längtar tills vi gå in i Ishallen och springer. Står inte ut med att springa i Vrinnevi, går inte att utnyttja någon sprintegenskap alls. När man kör backe ska det vara frekvens, inte det kraftfulla sprintersteget en sprinter som jag använder. Känner mig värdelös (ÄR värdelös när det gäller sträckor över 400m, faktiskt. Vaderna pallar inte) när vi springer i backen. Det är kul, men det är roligare i spikskor på en bana. Inget ont om träningen. Kristers träningsupplägg ska respekteras för han vet bäst, och man också träna det som inte är roligt, till exempel konditionsträning. Hatar det, men det gör mig bara bättre.

 • Den 10/11 åker vi till Nyköping för att träna i deras hall där. Ska bli kul och springa på riktiga banor, eftersom det inte finns några på nära avstånd.
 • Linköping har fått sin friidrottshall, när ska dom bygga på vår hall? Är det bestämt än? Har inte hört något, vill så jättegärna ha en inomhushall i Norrköping.
  Krister gav oss lite hopp genom att säga: "Se det positivt, det här kan mycket väl vara er sista vinter i Ishallen." (No offense, Johanna, men vi friidrottare vill också ha ett hem)


                    

 


Are you an american footballplayer?

Yay! Jag är defentivt bäst när det gäller att förbereda mig inför ett prov...NOT! Pluggade som bäver, för att inte komma ihåg någonting dagen efter. En 16-årig, senil kille som inte kan plugga inför prov för att han är just "senil". Kanske funkar som en ursäkt för att slippa ett prov, vem vet?
Provet gick i alla fall bra, det röda apelsinen-tricket funkade. Fick dessutom lite hjälp av min lärare ("Ge ett exempel"). Nu blir det i alla fall ett G i protokollet. Heja!
Men men, prov är inte hela världen. Hade en väldigt trevlig dag, med en utröttande svenskalektion. En fråga: Ska verkligen en lärare säga "osexigt" om ett prov inför sina elever? Låter en aning...ja..."oläraraktigt", enligt mig...eller?

Humor är ju människans bästa vän, i alla fall min. Det jag lägger in nu är ett prov jag hittade på skrattnet.se för amerikanska fotbollspelare. Klarar du av det?

*DU MÅSTE HA MINST TRE(3) RÄTT FÖR ATT KVALIFICERA DIG FÖR STUDIER*


1.
Vilket språk talar man i Frankrike?


2.
Ge med dina egna ord en målande beskrivning av det Antika Babylonska Riket med särskild tyngdpunkt på arkitekturen, litteraturen, lagarna och de sociala förhållandena som rådde,

eller

Tala om vad George Washington hette i förnamn.


3.
Vilket av följande skulle du be William Shakespeare att göra:

 • a. bygga en bro
 • b. segla över atlanten
 • c. leda en armé
 • d. skriva en pjäs?

4. Vad är Påven?

 • a. Jude
 • b. Katolik
 • c. Hinduist
 • d. Polack
 • e. Agnostiker

5. Längd och mått: Hur många centimeter går det på 0,0 meter?


6.
Hur mycket är klockan när den stora visaren pekar på 12 och den lilla på 5?


7.
Hur många bud gav Gud till Moses? (Ett ungefärligt svar godtages.)


8.
Vad kallas vi oftast människorna som bor längst norrut i landet?

 • a. sörlänningar?
 • b. norrlänningar?
 • c. västerlänningar?
 • d. österlänningar?

9. Stavning: stava till Bush, Clinton och Carter.


10.
Sex engelska kungar har hetat George, den senaste i raden hette George den sjätte.
Vad hette de första fem?


11.
När det regnar, varifrån kommer då regnet?

 • a. Åhlens?
 • b. TV-shop?
 • c. Kanada?
 • d. Himlen?

12. Kan du förklara Einsteins relativitetsteori?

 • a. Ja
 • b. Nej
 • c. Vilken relativitetsteori?

13. Vad används klädhängare till?


14.
Vilket lands nationalsång heter "The Star Spangled Banner"?


15.
Stava ditt eget namn med stora bokstäver.


16.
Var är källaren placerad i ett trevåningshus?


17.
I vilken del av världen fångas det mest fisk?

 • a. Europa
 • b. Amerika
 • c. Afrika
 • d. Havet

18. Om du har tre äpplen, hur många äpplen har du då?


19.
Vad står bokstäverna MTV (Music Television) för?


20.
Hur många öl går det på ett 6-pack?


Lycka till!

Svenska prov med lite mjölksyra

Hade svenskaprov idag, och såklart hade jag absolut ingen aning om det, utan fick reda på det igår kväll precis innan läggdags. Orkade inte plugga utan gjorde som alla andra gånger det varit prov. Jag hoppades på att mina extrema kunskaper i ämnet skulle rädda mig från ännu ett IG. Sagt och gjort, klarade mig väldigt bra, skrev två ark. Får bara hoppas på att jag skrev rätt också, annars var inte provet värt en outhärdlig skrivkramp i båda (!) händerna. Måste gjort något med den andra, gör fortfarande ont...
Samhällsprov i morgon! Varför ska det hända den HÄR veckan?! Läxor hit, prov dit. Tycker man kan ha en såndär dag när man är ledig från skolan (a.k.a "Studiedag").

Snart (om två veckor närmare bestämt) går vi in i Ishallen och börjar träna där! Ser verkligen fram imot att springa på bana igen. Kanske ser Johanna där också, fast hon lär inte se mig, ganska svårt att se från isen upp på banorna. Haha.

Skrämde David idag genom att eftersvettas efter gymnastiken. Borde jogga ner efter varje lektion så jag inte ser ut som en blöt svamp efteråt. 
 
Fick lite bilder från Victoria. Fastnade för EN bild efter mitt 400 m försök. Ni kan ju föreställa er total mjölksyra i benen, som inte går att få i hockey, till exempel (jag syftar på en person, du borde veta vem du är =) ).

image11
Kläderna ägs av en annan privatperson.

Small peoples about their former glory

Hade en väldigt rolig dag idag. Börjar med att Max och jag sprang ett varv runt Strömmen, för att sedan spela Age of Empire 2 på skoldatorerna. Kan berätta att mitt folk gick under ganska snabbt, allt för att Gustav råkade hitta mig...
I alla fall, hade ett litet läxförhör på blad (jag vet, en aning barnsligt). Svarade "Öh..." på två  och " Ett bärträd" och "Ett till bärträd", det måste ju ändå vara MVG! 
Sen till samhällslektionen, där vi hade en del roligt, i alla fall jag. Eftersom jag inte ser så värst bra när det gäller tuschpennor på en whiteboard tio meter därifrån skrev jag av Gustav. När han väl skulle skriva meningen som löd: "De största stadskulturerna var Sparta och Aten, som kännetecknades av splittring" skrev han istället: "De största stadskulturerna var Sparta och Aten, som kännetecknades av hundratals dvärgar". Eftersom jag inte såg trodde jag det var rätt och väntade på att Gustav skulle fortsätta skriva, tills jag märkte att han kollade på mig och flinade. Max vände sig om och kollade skeptiskt på Gustav. 
"Dvärgar, Gustav...? Var det de bästa du kom på...?". Det var då jag märkte hur fel han (och jag!) hade skrivit. Och nu när man tänker på det låter det faktiskt ganska dumt att Sparta och Aten kännetecknades av hundratals dvärgar!  Haha!

image10

Forna härskare över Sparta och Aten! (MONTAGE! Bilden är tagen i ett annat sammanhang)


A tribute to Serj Tankian for his work and wonderful songwriting

Inget har hänt, förutom att jag har fått mitt DM-guld på 200m, sisådär en månad i efterskott. Trevligt att se att allting fungerar som det ska i medaljbranschen...not! Det påminner mig; jag har inte fått min USM-tröja än, trots att jag har betalat för den! Typisk otur...

Såg på Serjs nya musikvideo till "Empty walls", här snackar vi om elegans på hög nivå. Underbar!
Serj själv har blivit väldigt elegant, synd att inte har kvar sitt lockiga hår, bara, hade varit kul.
Tänkte lägga in bilder på Serjs nya look men hittar inga så det blir lite andra bilder från hans tid i System of a Down:

image6
You're the man, Serj! <3

image7
Håret säger sig självt.

image8
<3

Lägger också in texten till "Empty walls":

Your empty walls,
Your empty walls,
Pretentious adventures,
Dismissive apprehension,
Don't waste your time,
On coffins today,
When we decline,
From the confines of our mind,
Don't waste your time,
On coffins today...

Don't you see their bodies burning?
Desolate and full of yearning,
Dying of anticipation,
Choking from intoxication,
Don't you see their bodies burning?
Desolate and full of yearning,
Dying of anticipation,
Choking from intoxication,
I want you to be left behind those empty walls,
Told you to see from behind those empty walls...

Those empty walls,
When we decline,
From the confines of our mind,
Don't waste your time,
On coffins today...

Don't you see their bodies burning?
Desolate and full of yearning,
Dying of anticipation,
Choking from intoxication,
Don't you see their bodies burning?
Desolate and full of yearning,
Dying of anticipation,
Choking from intoxication,
I want you to be left behind those empty walls,
Told you to see from behind those empty walls,
Want you to be left behind those empty walls,
I told you to see from behind those empty walls,
From behind those empty walls,
From behind those empty walls,
The walls!
From behind those empty walls...

I loved you yesterday,
(From behind those empty walls...)
Before you killed my family,
(From behind those empty walls, the walls...)

Don't you see their bodies burning?
Desolate and full of yearning,
Dying of anticipation,
Choking from intoxication,
Don't you see their bodies burning,
Desolate and full of yearning,
(I want you...)
Dying of anticipation,
Choking from intoxication,
(To be left behind those empty...)
I want you to be left behind those empty walls,
Told you to see from behind those empty walls,
(Desolate and full of yearning, Dying of anticipation, Choking from intoxication...)
Want you to be left behind those empty walls,
(Don't you see their bodies burning? Desolate and full of yearning, Dying of anticipation, Choking from intoxication...)
I told you to see from behind those empty walls,

(Fuck your empty walls, fuck your empty walls)
From behind those empty walls,
(Fuck your empty walls, fuck your empty walls)
From behind those fucking walls,
(Fuck your empty walls, fuck your empty walls)
From behind those goddamn walls,
Those walls!
Those walls!

RSS 2.0