Not valid

Vägen till och från skolan har blivit ett spel för mig. Ja, ett spel, för varje gång jag svänger, tittar åt ett annat håll, etc, så dyker det alltid upp ett hinder i form av människor! Runt varje husknut lurar någon illvillig person som bara vill förstöra min dag. Som tur är föddes man ju med reflexer och istället för att ramma personen som dyker upp kör man istället in i någonting som ej tar skada av att bli påkörd, en vägg, till exempel (detta har inte hänt...än)

Sara och jag hade egen lektion idag på friidrotten, vilket innebar att det var vi som bossade. Det gick rätt bra, och jag kunde även konstatera att min känsla för avstånd inte direkt fungerar.

Sen på historian fick vi arbetsområden inom revolutioner. Jag och Nderim (yes, så stavas det) valde da russian revolution, ett sjävklart val. Dock är frågorna värre än invalida (jämför de åsikter folk hade under revolutionen med de åsikter folk har idag...ett frågetecken dök upp rätt snabbt där, jag har väl ingen aning om vad ryssarna tycker nu? Min ryska lärare Stalin kanske har några funderingar)

Idrottslektionen utgår imorgon, vilket jag faktiskt tycker är väldigt synd, jag tycker den här konditionsperioden blir bara roligare och roligare. Motivationen är ju för fan på topp! Whoho!

Baljan vs Balkan

Nu gör jag väl en och annan bäver besviken när jag jag väljer att avstå från att beskriva min helg i Falun, eftersom ni skulle ändå inte orka läsa det jag skriver om jag ska berätta allt, och jag är ju hur dålig som helst på att skära ner saker och ting (fråga Gabriella a.k.a Baljan, hon vet)

Idrotten idag var grymt kul, än så länge i alla fall. Miit löpningsberoende fick en träning helt i min smak. Springa i sjuttio sekunder, gå tjugo sekunder i en kvart, sen springa snabbt i tjugo sekunder och gå i tjugo sekunder ett antal minuter, och sen det bästa av allt; springa ett varv på den banan vi sprang på, fullt ös medvetlös! Enligt Bosse (tha gyeämpá laeráré) var det runt sisådär 400 meter.

Resten av dagen spenderades i datasalen med två parti Age of Empires, där utgången blev en aning förvånande (Max behöver INTE komma någon bortförklaring här, vet mycket väl what you were up against. Inte Gustav heller *happyface*)

Imorgon är det styrka på morgonen och sen ska jag banne mig springa där vi sprang igår, likt den tredje delen (400 meters-racet), i intervallform!

Going to Falun

Snart bär det iväg för mig och Joni upp till landslagslägret uppe (eller nere, jag har absolut inte en aning vart Falun ligger) i Falun. Jag har fått ansvara för biljetterna, vilket kan mycket väl resultera i katastrof och inget läger. Men inte då, behandlar de som papperskungar till dess de ska komma till användning!

Har haft nationella prov i engelska nu på morgonen, tjänade en penna på det också! David tyckte att läraren som skulle vakta oss lät som en östeuropeisk prostituerad som försökte prata engelska, vilket jag höll med om i efterhand.
Provet gick bra, skrev om årstiderna som var temat nu, men blir lite besviken på de som sätter ihop allt det där. Årstider? Vi går inte på grundskolan, det lät ju hur fånigt som helst.

Och så har den nya frukosten "bägg och äcon" lanserats! Säg det och bli förvånade, för det låter nästan likadant som det riktiga "ägg och bacon".

Too damn tired för att skriva något mer, hör av mig när helgen är över, kommer hem på söndag!

Tadaa!

Jonas to ban alcohol

Alkohol borde förbjudas!

" Ska man acceptera att man har förlorat sin dotter i en olycka med ett rattfyllo? Ska man acceptera när man får ta hand om sin hjärnskadade son efter ett fyllebråk? Ska man acceptera när man blir rånad på sina besparingar?

Jag anser att man inte borde acceptera detta. Det är fel! Alkohol är fel! Vi hör nästan varje dag talas om olyckor, rån, misshandel m m, där alkohol är med i bilden. Alkoholen tar död på människans normala och naturliga spärrar. Det gör att medkänslan för din omgivning och dina medmänniskor minskas drastiskt eller helt försvinner.

Det är lätt att hamna i ett beroende då kroppen hela tiden vill ha mer gift. Har du väl fastnat i ett beroende är det inte lätt att ta sig ur. Du klarar det säkert inte själv utan det krävs professionell hjälp och det är inte alltid så lätt att få. Beroendet kan även leda till kriminalitet i jakten på mer alkohol.

Alkoholen är också skadlig för kroppen. Flera viktiga organ kan ta stor skada. Detta innebär en extra belastning och kostnad för samhället.

Vad finns det egentligen för nytta med alkohol? Det finns ingen nytta. Du måste kunna koppla av och ha roligt utan att dricka alkohol. Är det ?den goda drycken? du är ute efter så finns det många alkoholfria alternativ att välja bland istället.

?När alkoholen går in i kroppen så går vettet ur?, brukar man säga ? och visst ligger det mycket i det! Människor som dricker för mycket blir ofta mer pratglada än vanligt eller så blir de mer aggressiva än vanligt. Hur som helst så har det en negativ effekt på människorna som dricker för de är inte sig själva och varför ska man då vara social om man ändå visar fel sida av sig själv?

Nej, ett land fritt från alkohol vore toppen. Ingen behöver fastna i ett beroende och ingen behöver heller fastna i kriminalitet pga. dessa starka drycker. Samhället skulle spara stora summor som kunde användas till att roa människorna på många sätt. Vi skulle också få resurser över till att satsa på miljön.

Av: Jonas Forsman, NS3, Hagagymnasiet."

Detta skrev min vän Jonas angående alkohol och dess inverkan på samhället. Läs gärna, och släng in en kommentar om ni har lust.Legal theft

Svetlana Petrovna har tagit av boxningshanskarna med hästskor i, inlindade i taggtråd och bytt ut dom mot silkeshandskar. Varför denna underliga förklaringen och vem är Svetlana Petrovna?
Andra frågan är lätt; min ryskalärare.
Den första frågan däremot, skulle ni aldrig gissa om ens jag gav er ett tips.
Det bästa som hänt hittills: vi lärde oss faktiskt något!
Underbart! För första gången någonsin satt jag inte som ett frågetecken, demolerade meningen "jag vet inte", etc. Dock blev jag lite uppläxad när det handlade om ett ord. Hennes svenska är ju inte riktigt perfekt, och blandat med mitt extrema mumlande blev det till missförstånd. Jag frågade vad ordet betydde, och gissa vad hon säger; "du KAN visst! Du vet att du kan, försök nu!". Mitt ansikte antog frågetecken-uttrycket samtidigt som jag gjorde tummen upp åt henne i huvudhöjd och läste vidare.

Vi var på studiebesök på historialektionen uppe i De geers gamla bibliotek, som är halvt som halvt avskuren från elevlivet. Vi fick lite information om olika böcker (göh...) innan vi släpptes lösa för att utforska resten av boksamlingen själva.
På övervåningen (som för övrigt hade extremt lågt tak, det var bara Max och nästan Gustav som kunde gå upprätt) hittade jag en bok som innehöll alla resultat från OS i London 1908. De visade sig att jag skulle vunnit 200 meter där, de sprang runt 22.70. Men sen sprang de ju på kolstubb (grus) vilket dramatiskt höjde deras tider avsevärt. Arlind vart stolt över att han skulle vunnit höjdhoppet med en decimeter.
Jag var ju så dum också att jag när jag såg att "archery" fanns med som gren i OS skrattade jag en sekund eller två, vad gammalt tänkte jag, pilbågsskytte. Tills jag kom på att det faktiskt är en gren i OS...
Jag lade ifrån mig boken.

Skolträningen tog plats i Tjalvegården, där vi hade en massös på plats som visade olika övningar och berättade om musklernas verkan och effekt (tror jag). Plankan i två minuter, något som jag aldrig gjort förut. Magen var okej, men inte arslet (den stora sätesmuskeln, som jag var så duktigt på att påpeka under hennes genomgång). Mjölksyran kom krypande sakta men säkert. Sedan skulle vi göra någon skum övning som gick ut på att den ena personen skulle ligga på en bänk, etc, och hålla uppe ryggen i fyra minuter medan den andra satte sig på benen/baken för att se till att personen som gjorde övningen inte skulle behöva besöka tandläkaren.
David stoppade all blodtillförsel till benen när han satte sig ner, så jag gav upp efter tre och en halv ungefär, till och med tidigare. Ryggen gjorde också väldigt ont, så jag skyller inte ifrån mig. David klarade fyra minuter, men massören gav honom bara credit för att han höll ut så länge.

När det väl var klart hade jag ingen skjuts hem, vilket My också saknade, så vi traskade glatt tillsammans med Lena till busskuren där vi sade hejdå till Lena. Då gjorde My och jag det väldigt dumt val (egentligen var det hon, jag ville gå en andra vägen)
Den vägen vi gick slutade med ett stängsel, men ser man på, en stig in i något litet miniskogsparti! Den tog vi ju självklart. Efter ett tags lunkande kom vi fram till en väg, men inte till den väg vi ville till, utan en väg där inga fotgängare får vistas om de inte vill bli överkörda av en full, polsk lastbilschaufför (vilket vi näääästan blev, han var kanske inte full, men han var nära, runt hundra meter, något i den stilen...). Vi tog oss över den vägen bara för att hamna mitt i ingenstans, en till liten förbannad skog som var ännu mer utesluten än den förra. Jag ville gå tillbaka men My ville fortsätta, vilket vi gjorde, förbi byggarbetet som höll på runt Söderleden, och in på en tomt som jag strikt inte ville gå in på. Men Mys (My) sympatikänsla fungerade inte. Själv tyckte jag deras gräsmatta var kuslig, och jag tyckte jag kunde se någon röra sig inne i huset. Antagligen mannen som bodde där som hämtade hagelbössan för att göra sig av med inkräktarna.

Precis när jag kommer hem ringer Tim och så beger jag mig ut igen. Teaterdags med Sara, Emelie och Tim (Madde kunde inte närvara, hennes marsvin (aka hamster) avlivades idag. Vila i frid) och Frida var den vi skulle vara där för att se.
Hon var superduktig, asbra verkligen, jätteimponerad av hur självsäker hon såg ut på scenen! Önskar att man själv kunde vara sådär modig att ställa sig på en scen framför en massa männskor, helt lugn. Jag däremot får passivt damp på personerna som kollar på mig, och gör allt för att leda deras uppmärksamhet bort från det jag håller på med.
Vi käkade på Top Pizza, kanske det hette. Kebabtallrik med en 50cl läsk, gav en hundring, kostade 75 kronor, men fick tillbaka en tjuga och jag bara "ööööh....okej!", och tänkte inte mer på det. Han slog tydligen fel, kostade 80 kronor. Bilder och mat är en härlig kombination tillsammans med nerdtalk med Tim. Där har vi en härlig kille, alltså! Och Emelie, som blev så sur för att jag gick iväg utan säga hejdå, när det egentligen var tvärtom, och lilla kinkiga Sara, som saknar sin Nicklas så! Ska skaffa en såndär Nicklas-i-papp, som Björn Gustavsson. Då kan hon ha med honom whever, wherever.
Love to them! <3

Ah, well...heyheyhey!

Detta lilla break som nu skett ofrivilligt har att göra med att jag insjuknat i en vanlig förkylning, vilket innebär information som har ett värde runt nollstrecket.
Men nu är jag tillbaka och skriver som aldrig förr, förhoppningsvis.

Kan ju ta upp allt som hänt innan jag blev sjuk.

I fredags hade jag ryska med David på morgonen. Den lektionen var den mest förvirrande lektionen jag någonsin haft. Jag frågade vad ett ord betyder och hon drar igång med sin grammatik som är hur vrickad som helst! Det ordet jag frågade om hade tolv böjningar, tolv!
Jag fick aldrig veta vad ordet betydde.

Mitt korttidsminne existerar inte, så lördagen är mörk för mig...
Söndagen spenderades på Borgsmo IP, träning i det hemska vädret. De ska ju bygga om Borgsmo, nya banor och så, och man hade börjat arbetet med att asfaltera första kurvan och målet (?!), vad nu det är bra för.
60x4x2 + 150 + 120 + 100 räckte för att bli en aning varm, NOT, där har vi anledningen till att jag blev sjuk, dels det och dels att jag bara hade mina tajts och kortärmad tröja på mig.
Pappa var inte glad...

For we live in sin

Mmm, det finns inget bättre än friidrott, den saken är säker. Baklåret kändes riktigt uselt imorse, men på träningen försvann det och jag kunde köra som vanligt. Vi körde däck, och efter sex sträckor med mig fick repet på däcket nog. Fanskapet gick av när jag sprang iväg, och i och med det presenterades Hulken sig för omgivningen (jag skrattar själv över hur dumt det låter).
Var på stan igår med Stoffe, när jag skulle ta ut pengar ur bankomaten funkade inte kortet, vilket skapade temporär panik tills jag undersökte kortet närmare och såg att det var smutsigt. Boven var mitt Game-kort, den kletiga slimet som aldrig försvinner. Och så en tråkig nyhet; minneslappen man brukar få när man gjort ett uttag är tillfälligt utdött. Väldigt frustrerande, eftersom jag inte har någon som helst koll på hur mycket pengar jag har.

Och så kan jag inte få NOG av SoB's "They say", så underbart bra!

Soppatorsk, right now, smell ya later!

RSS 2.0