Scarred for life

Idag har det inte hänt ett jävla skit. Jag är själv anledningen till det, och samtidigt upptäckte jag en sak jag inte har brytt mig om särskilt mycket, nämligen att jag inte har en socialt liv. Seriöst, jag sitter antingen framför datan eller så är jag och tränar...that's it! Hur jävla patetiskt är inte det då?!
Jag har just nu vilat de två senaste dagarna inför tävlingen imorgon, och vad har jag gjort? Listan som skulle sammanfatta det jag inte har gjort skulle blivit helvetes lång. Detta är rent hemskt, och jag mår rätt dåligt av det nu.
Men jag ju aldrig haft ett socialt liv nu när jag tänker på det, så det kommer väl inte som en överraskning det här inte...

Anyway, slut med klagandet, Daron Malakian och John Dolmayan har släppt sin första låt, från deras projekt "Scars on Broadway". Grymt bra låt!Run for yer motherland!

Jag är fortfarande lite uppspelt sen igår och har inte riktigt lyckats smälta nyheten jag fick per telefon. Jag satt och spelade gitarr på rummet när mamma slänger upp dörren och säger lite smått irriretat "telefon!". Eftersom jag var likadan, ungefär, på grund av bristande rörelseaktiviteter lät jag minst lika sur. Men jag blev på bättre humör när pappa sa:
"Ja, en god nyhet i alla fall är att du har blivit uttagen till ett landslagsläger!"
Även nu kan jag inte förstå att de valde just mig (och flera andra, ofcourse), men shit, det här är ju vad jag har drömt om ett bra tag tillbaka i tiden.

Om vi ska prata om dagens läge kan jag ju meddela att tabletterna INTE gav någon häftig känsla i arslet, och jag tänker absolut inte gå in på detaljerna (det finns ju inga).
En annan oerhört ointressant sak är ju det att jag har väldens träningsvärk i triceps, vilket gör att varje bokstav som jag skriver nu är en kamp ondskan som infiltrerat mina armar. Men på ett sätt är det faktiskt skönt...

Tävling på söndag och jag kommer antagligen skämmas ihjäl. Jag är den enda 17-åringen, vilket innebär att jag får springa med 13-15-åringar...yay! Inte för att de kommer spela så stor roll, tiden är viktigast, men en annan intressant grej borde vara avståndet mellan mig och tvåan.
Sånt är alltid kul!

Darn dog, killing me and all that

Kan ju alltid dra till med vad jag gjorde i tisdags. Den dagen spenderades med Stoffe hos hans syster och hennes galna hund. Jag spelade för första gången någonsin Guitar Hero och visade redan lite färdigheter, förutom när jag skulle byta från blå till röd, där satte min fingerfärdighet stopp. Stoffe därimot hade inga problem utan spelade på som vanligt. Jag hade ungefär 30 000 i snitt, han hade runt 160 000 i snitt...så man ser ju vem som var bäst på den saken. (MEN, jag är fortfarande snabbare än honom, hehe)
Tyvärr blev jag biten när vi var och rastade Prince (hunden, yes?). Fanskapet ville fter kopplet, som hängde vid mitt ben och han dök efter det som en kamakazipilot mot ett hangarfartyg.
Det blev vårdcentralen igår, för att få det undersökt (jag såg på en dokumentär om någon kille som fick en sticka i foten och några månader senare låg han döende på ett sjukhus med var i hjärtat, inget scenario jag vill uppleva). Jag skulle få en stelkrampspruta, men det lyckades jag avstyra omedvetvetet med att påpeka att man får väl det i nian och enligt honom skulle det räcka i tio år. Pappa var inget vidare glad efteråt.
Vi hämtade ut medicin för andra hudinfektioner och jag fick värdens chock när hon sa att jag kanske kommer att få diarré av de här. Vafan, jag vill inte spendera hela dagar med att sitta på en toalett! På Uttersbergsskolan kanske det gick bra, men inte nu längre...

Fika snart antagligen med Madde, Emelie och Sara, om jag inte ska få min spruta snart...förhoppningsvis inte.

Greek-japanese rampage

Då var äntligen middagshelgen över. De senaste tre dagarna har jag varit på tre middagsbjudningar. Den första var hos min farmor, lamm och lite annat. Den andra var hos Mikael Lellep, den nakna kocken, kan man säga.
Den tredje, och den roligaste av de alla, var grekisk fest hos mina kusiner. Georgios, min fasters man, passerade "ungdomens" gräns (som egentligen ligger rätt långt ner i ålderskategorin), han fyllde nämligen 60 år! I princip hela min släkt är födda i mars, så det är ingen mening med att räkna upp vilka. En hel del folk var där; mina kusiner Anna och Maja, faster Ellnor, Georgios, pappa, Ronja (som senare dunstade för att se på bio...), Yannis (en av Georgios vänner) och hans fru (jag är sämst på namn), Kristos och hans fru Helena (I think) och slutligen Mimis, också en av Georgios vänner. (Namnen är helt improviserat stavade).
Lamm, igen, men det spelar ingen roll för mat är mat och mat går att äta, speciellt lamm. En hel del skämt hit och dit, gamla minnen, alkohol (usch) och framför allt, grekisk dans runt tio. Reeldans, lite randomaktiga danser. Inget man riktigt är bra på, men tydligen hade jag talang när det gällde den grekiska hjältedansen ponta...uhm, ponti, something like that (om den nu klassas som "hjältedans", det vet jag inte, enligt Kristos var det i alla fall det). Yannis var en riktig baddare på den där (hans förfäder var de som dansade dansen), medan pappas koordinationssystem var utslaget.
Sedan kunde ju inte pappa låta bli att driva lite med Kristos angående hans kärlek till Citroën-bilar. Debatten blev så utdragen att han utmanade pappa och Yannis på streetrace ute vid soptippen.
Kvällen slutade med att Anna och jag gick upp till henne rum och kollade på "Naturo" i en timma eller två.

Och idag har jag gjort det jag förbannade för någon månad sedan, nämligen att gå ut och springa 5 kilometer med Stoffe. Hela vägen var täckt med snö, och vi stötte på flera matmotionärer", det vill säga folk som fått dåligt samvete över att de ätit mat över påsken (behöver inte vara sant, spekulationer, people!)
Det är andra gången på tre dagar. Och att det är kramsnö gör ju bara löpningen roligare.


Re-union: System of Down is back in town

Okej, jag är hur överlycklig som helst just nu, läste för någon minut sedan att System of a Down gör comeback nu i sommar! Visserligen är det en osäker källa, men ändå, bara tanken gör så att det värmer en inombords! De tog ett break i början av 2006, och ingen kan väl ha missat Serj Tankians singelalbum "Elect the dead", förutom de som lyssnar på den skit skivbolagen ger ut i ett desperat försök att tjäna pengar på. Rap, bland annat.
Kan ju också komma förklaringen med vad rap står för (hittat inom System of a Down-kretsar):

Retards Attempting Poetry.

Och det ligger faktiskt något i det där.

(Hm, inläggen börjar bli kortare och kortare, det är något fel i maskineriet just nu)

Badkruka since 1991

För första gången kom jag på en titel på inlägget innan jag skrev själva texten. Jag har nämligen kommit fram till att jag är en badkruka till hundra procent. För det första ogillar jag att bada (i sjöar, hav osv, kan hända att jag badar i en pool om det är dövarmt)
Vi skulle simma tjugo längder fram och tillbaka, men efter fyra längder dog jag totalt och drog slutsatsen att om jag fortsatte simma skulle jag defintivt drunka, no questons asked (sätter ett frågetecken här: ?)

Vill också säga grattis till min underbara mamma som fyller 45 år idag! Four cheers for her!


I'm getting old

Sitter hemma hos min mormor just nu och kollar (medan jag skriver det här) på en debatt om kristendomen och aetism, vilket gör att jag känner mig gammal än en gång. Bara för en vecka sedan satt jag och tittade på "Debatt" på ettan, om Irak-kriget. Hugha, det är väl bara gamlingar som tycker om att titta på sådant. Om så är fallet är det inte säkert att jag är sjutton åt, utan kan lika gärna vara en väldigt pigg och glad 76-åring...(inte så värst sannolikt).

Lov snart, igen. Det var ju inte så länge sedan vi fick en laglig anledning till att stanna hemma från skolan. Det härliga är att jag slutar klockan tolv imorgon, till skillnad från Sami som säkert slutar fem minuter efter att ha stigit in genom Ebers huvudingång.

Måste bara till lägga att gubben från Livets Ord har en väldigt konstig uppfattning angående hur samhällets ska styras. Om någon läser det här, slå på tvåan och bli häpnade...

Move it people, coming through!

Efter dagens träning i Tapperska borde man ju egentligen inte vilja träna igen, men allvarligt nu, om Krister skulle ringa i natt och säga "ska vi dra ner till Borgsmo och springa intervaller" skulle jag hänga på utan att tveka. Just nu saknar jag Borgsmo IP över allt annat, men utesäsongen får vänta ett bra tag, eftersom de ska lägga nya banor som tar till maj ungefär, lagom till Tjalvespelen. Den sista säsongen i Ishallen, som inte kommer saknas (eller, jo, lite) utökar sitt grepp och tvingar oss att springa på de där..."banorna".
Vårt nya hem är också i fullfärd med att ta skepnad. När jag och Jonas åkte förbi för att kolla var pelarna uppe och man kunde se vart 200 metersbanorna skulle ligga. Lite komiskt var det också när Jonas körde rakt ner i ett litet men djupt hål och båda vi två föll framåt, från att först se friidrottshallen till att se Jonas instrumentbräda.

Lite lata var väl folk i lördags när det var träning. Det var bara Stoffe och jag som tränade med Krister i Ishallen, som var full med ishockeybarn som med sina skydd nekade mig tillträde lite här och där. Det var två stycken som var uppe hos oss när vi körde starter. De lyckades få ur Stoffe några ord, men när de såg på mig och jag såg att de verkligen ville säga något gav jag dom onda ögat, vilket gjorde att de lät mig passera utan några frågor. Enligt Stoffe var det så också att de VILLE verkligen säga något, för de kollade tydligen på mig på vägen tillbaka.

Avslutande ord: ge mig sommar, ge mig Borgsmo!

End of transmission.

Get your sight out of here

Jag funderar på att byta min klockradio. Imorse ringde den inte, i vanlig ordning, vilket gjorde att jag missade ryskan. Det ger dåliga vibbar, kan man ju påstå, eftersom om man inte är på ryskan så syns det, vi är endast tre personer som har ryska.

En väldigt...uhm, "kort" dag i skolan, eftersom jag missade ryskan hade jag naturkunskap efter lunch, tre och en halv timme senare, där jag hela tiden satt och frågade "när slutar vi?". När jag kom till Baljan (Gabriella) fick jag svaret "jag ska slå ihjäl dig" tystnade jag. Matteprov hade jag också, först klar som vanligt. Provet skulle ta runt två timmar, jag var klar på en kvart och tänkte tyst för mig själv "var det SÅ svårt" medan jag observerade de personer som satt med sina näsor i pappret (eller, ja, förutom Arlind som satt och kollade framåt hela tiden...)


Damn you, lady!

En person som jag stör mig på är den där jeanstanten, som viger sitt liv åt att se till så ingen spelar på fel dator. Seriöst, vad för jobb är det?!
Hon kom på mig och Max med att spela på datorerna uppe vid 600-salarna, vilket man givetvis inte får, men i rummet fanns runt tolv personer, fyra var jag, David, Max och Gustav, och resten satt och spelade CS. Helt plötsligt kommer hon fram och säger "skriv på den här". När jag såg rubriken "vilande konto" ville jag säga "jävla kärring, vad är det här", men jag tänkte på konsekvenserna av ett sådant uttalande. Skrev på, utan mycket val, men efteråt ångrade jag att jag inte drog världens tal för henne om mina svenska rättigheter. Dock tänkte jag inte så långt...

Träning idag, vilket är underbarast av de underbaraste sakerna som finns. Jonas drog till med kommentaren för dagen:

Jonas - "Jag kan inte springa tre varv!"
Anita  - "Vadå då?"
Jonas - "Jag orkar inte!"

Hade det funnits ett pris för bästa kommentaren hade jag skickat in den där.

Stalin and Kalashnikov goes beserk in De geer

Okej, David räddade nyss min morgondag! Ingen förbannadskittråkigbooringryska imorgon som sista lektion, vilket typ förändrar mitt humör avsevärt, eftersom onsdagar brukar ses som en slags undervisande tortyr. Nu kan i alla fall inte Stalin sikta sin välpolerad kalashnikov mot oss bakom våra ryggar. Om det skulle hända samma sak som på Columbine High School, så vet vi nog vem som ligger bakom...

Dagen i sig var...ja, bra. Slutade vid typ elva efter att Johan fått sitt "tuppjuck" på klassen angående en hund som besökte skolan (bokstavligen, eller enligt ryktena var det någon som tog med sig en hund hit).
På idrotten gjorde jag ännu en av mina heoriska försöka-komma-undan-oavsett-vad. Resulterade i två brännmärken på benet och en något svidande vrist.
Problemet med mig är att när någon siktar in en boll på mig gör jag helt tvärtom vad alla andra gör. De hoppar. Jag dyker. Visserligen får man världens adrenalinkick om man lyckas, men om det inte gör det blir lidande oerhört (överdriver, det var inte så farligt).

Okej, nu gjorde jag något ovanför här, så förvänta er något fel någonstans...där...uhm...uppe.


Gandalf and the total destruction of the world

Än en gång slår pappas synskhet igenom. Eller, vid det här laget borde jag själv veta att jag skulle bli sjuk efter JSM. Stannade hemma i måndags på grund av huvudvärk, gick på tisdagen och igår kom hostan och halsonten.
Missade hjärt - och lungräddning på idrotten, vilken innebär att jag får göra det en annan gång. Camilla skrämde skiten ur mig när hon sa att jag kommer få göra det med folk jag inte känner. Ordet "hjälp!" dök upp i huvudet. Okej, jag kanske är social (i skolan, hemma är jag som en vägg) men...ja, jag ser ju inget problem i att göra det med några jag inte känner, så länge de inte känner varandra, får då sitter vi i samma båt. Jättekul om alla stod i ena hörnet och pratade medan jag står i andra och bara står där. Får upp en bild i huvudet nu när jag står jag göra en massa läten samtidigt som jag kramar om mig själv...

Apropå sjuka tankar hade jag hela två stycken drömmar i natt, och jag har suttit hela dagen och funderat på hur jag ska formulera mig.
Vi kan ju alltid börja med den första:

Som alla vet så är ju växthuseffekten i full fart med att göra livet surt för oss jordlingar (som en viss alien en gång sade) (<----orelaterat). Helt plötsligt skulle Jorden gå under klockan halv sex på kvällen och det blev panik i Norrköping. Lyckligtvis hade jag skaffat mig och David två platser till en rymdfärja som skulle åka ut i rymden innan katastrofen gick ner i startblocken. Vi gick på Råsslasparkering och vips hamnade vi på en skola i Öland, den skolan jag och mina forna vänner i fotbollen en gång sov. Väl där går vi in och jag ser världens vackraste tjej, blond och jag gick konstigt nog fram och sa det till henne, som reste sig och tog tag i min arm och så gick vi. Vi sket i David som fick stanna kvar på Jorden (don't worry, folks, he'll be back). Rymdfärjan sköt iväg från en ö någonstans långt borta och precis då exploderade Jorden.
Jag hade med mig en laptop och hittade ett forum där alla som var kvar och dog skrev sina sista inlägg, och mitt däri hittar jag et inlägg från Sara, men kommer dock inte ihåg vad hon skrev.
I varje fall landade vi på en planet som det fanns syre och helt makalöst, en stad! Jag går in i en ljusblå villa och ner för trappräcket (som sitter på trappan) åt vänster kommer David med världens smile och säger "Tan-Tan, kolla ut!". Allt ser precis ut som på Jorden, lite som New York, problemet är bara att molnen är gröna, vilket tydde på att det inte fanns några föroreningar på den här planeten.
Där slutar dröm ett.

Dröm två tar vid i en ravin i Grand Canyon, där flygande pansarfordon jagar mig, en liten bebis med kungakrona och....Gandalf! Jag vet INTE vad han gör i Grand Canyon (inte heller vad jag gör där) men något skumt är det... Efter att ha blivit anfallna av ett stup (*frågetecken*, ja faktiskt) hamnar vi en borg uppe någonstans. Gandalf hade konstruerat någon slags magisk dörr som bara öppnar om man säger "det är vi". Dörren var tyvärr svartbygge, för knackade man på den två gånger öppnades den. Den andra dörren från sidan var också felbyggd, eftersom den gick att trycka in så att man kunde öppna från insidan. I vilket fall som helst var bebisen med kungakronan landets nya härksare, han var bara lite för ung för att ta över tronen. Jag gick ut bakvägen, där det fanns en stor port, ett sånt där typiskt medeltidsgaller för. Till min fasa hade någon byggd upp en barrack UNDER slottet och ur den spottade (likt Davids pikemen) en massa orcs fram. Jag gick in och hämtade en jättestor kam utan tänder och med den stod jag och bombarderade orcsen nedanför med pilar...skumt, jag vet.
De lyckades dock komma in genom att äta sig igenom porten och sedan stormade de sig in. Enligt mina ögon var de ungefär en miljon man, men siffran kan variera, eftersom jag inte hade min glasögon på mig.
De kom in i rummet där Gandalf och bebisen var och jag fegade ut totalt, hoppade ner framför deras barrack och slog sönder den. Fick samtidigt skuldkänslor för att ha teoretiskt sett dödat världen, så jag sprang upp tillbaka, för att hitta Gandalf ifärd med att bygga en helikopter, vilket han gjorde på en sisådär fem minuter, utrustad med de senaste grejerna inom "shoot-first-ask-questions-later"-teknologin.

Drömmen slutar med att jag vaknat, helt förvirrad och totalt övertygad om att har hänt.

Skulle bara vilja tillägga att det vore trevligt att nu som kommenterar anger namn, så kan jag sova gott om natten!
Tack på förhand!


Humans everywere, canned

Var hos Sara i fredags för att umgås med vännerna. Tim och jag fick skjuts ut till Krokek av Micke Lellep, vilken inte var helt säkert, eftersom Micke kör som en biltjuv jagad av Hells Angels. Vi stannade vid City Gross och daaamn, det största, vadfanmannuskakalladet! Köerna var oändliga, och Tim visade mig deras majonäs, som mer såg ut att innehålla tio liter målarfärg. Även tio kilo småpotatis. Småpotatis! Tio kilo! "We're not living in America, but we're not sorry" för att citera The Sounds hit, om jag inte misstar mig. Felix Lellep och jag lyssnade på den här en gång hemma hos honom, har jag för mig...
I alla fall, väl hemma hos Sara konstaterade vi att hennes hund var dum i huvudet, för han gick omkring och var allmänt förvirrad. Efter ett tag (ett långt tag) kom Emelie, och därefter Frida och Madde. Efter ett avsnitt av "Sex and the city" (God have mercy)...så kommer jag ju självklart inte ihåg vad vi gjorde, eller så gör jag det. Enligt mitt huvud gick jag och Madde hem till henne för att hämta en film (Ratatouille). Tyvärr hade ju den "försvunnit" så vi fick ta "Supersugen" på mitt initiativ. En till "tyvärr" ska in här, filmen var rolig den första timmen, för att sedan succesivt bi allt mer tråkigare och tråkigare. Den tog ju aldrig sluuuuut! När den väl gjorde det körde vi någon slags mjukis-version av sanning-eller-konsekvens, som inte fungerade så väldans bra, men det var underhållande. Till slut skulle Tim och jag dra till bussen, tog farväl av Sara, sedan Emelis, Madde och Frida. 
Tog tadaa av Tim vid busshållplatsen, för att sedan gå hem samtidigt som jag fick utstå telefonterror signerat my parents.
 
JSM då. Klocken 08.32 satte jag mig tillsammans med min tränare Krister på ett tåg med destination Eskilstuna. Väl där gick vi genom de gråa byggnaderna (mulet väder, regnade) till ett hotell med två dörrar (skriv ner, pleeeeease). Störde Håkan och Camilla under frukosten, vi satt och samtala med dom ett tag innan jag inspekterade rummet, speciellt kanalerna. Till min uppskatting fanns alla favoriterna, och "Scrubs" visades. Det var antingen att följa med Krister till arenan eller kolla på två avsnitt av "Scrubs"...
Scrubs.
Camilla kom in och vi hade kuddkrig medan vi kollade på tv. Hon hade kula den dagen, så vi stack till arenan för att hitta Sami titta väldigt skumt på omgivningen. Päivi hade en påse bullar som jag fick äta ur (inte bokstavligen, era stackars something-something)'
Camilla kom fyra, omstöt (heter det "omstöt"?) i sista omgången. Väldans surt, med tanke på att tjejen som gjorde dödsstöten inte hade en vidare dag, dittills. Klubbrekord för henne dock, något jag inte lyckades med.
Erik och Nick sprang 1500 meter i samma heat, dessutom. Det gick bra för båda, de gick till final, men sista varvet, Erik, för helvete vad han sprang! Pers med tolv sekunder! Vore ju roligt om jag gjorde det på 60 meter. Då skulle jag ligga minus 4.82 sekunder. Det vill säga, jag skulle vara i mål ungefär när startern säger "på era platser".
I finalen sen blev Erik fyra och Nick femma, efter en spurtduell. Tjugo meter till och de hade tagit trean.
Sami hade inte heller en så väldans bra dag på söndagen. Vet inte vad stötarna låg omkring, det jag vet var att han var en meter under vad han egentligen har kapacitet till att göra. Han slutade sexa, med ett litet leende efter han fått duscha.
Fabbe vann sin längd, och kom tvåa på 400 meter, imponerande! Han hoppar ungefär lika långt som sju meter, höhö! (Smartass, that's me!)
Jag då? Starten i försöken förstörde de fyra första meterna. Tiden blev 7.20. Semin var likadan, förlorade fyra meter i början, 7.20 igen...
Finalen blev starten mycket bra. Då ska ju självklart balansen screawa till det och så förlorar jag ett antal viktiga steg i accelerationsfasen. Blev fyra på 7.21.

Idag har jag varit hemma och svullar värre än en stekt julskinka (dryyyyy....). Vaknade med huvudvärk så det blev ingen skola inte. Ville mest av allt träna, vill springa av mig allt snart! Imorgon blir det dock ingen träning för det är klassåterträff och den måste jag bara gå på!

Avslutar med en av Systems äldre låtar, som jag fastnat för (vilket jag alltid gör):CUBErt

Preflight delight,
Defaced street lights,
A pyramid mind fuck,
Don't leave your seats now,

Popcorn everywhere, canned,
Cliche people organs rare,
Corn everywhere canned,
Cliche people organs rare,

Rare [repeat]

I want to be,
A fallen ruby,
Guest vibrations,
Don't leave your seats now,

Humans everywhere, canned,
Cliche people organs rare,
Humans everywhere, canned,
Cliche people cannot dare,

Dare [repeat]

Humans everywhere, canned,
Cliche people organs rare,
Humans everywhere, canned,
Cliche people cannot dare,
Humans everywhere, canned,
Cliche people organs rare,
Humans everywhere, canned,
Cliche people cannot dare, dare, dare, dare.

RSS 2.0